2006. július 14., péntek

Tökéletes Szórakozás

== az első osztályú commentek megjelenése miatt nem látom értelmét a további finomításnak, ez a végleges verzió ==


Amit átéltem indulásom pillanatától egészen mosanáig, hogy hazaérkeztem, arra nincsenek szavak. Az élményszint töredékét sem tudom majd közvetíteni, de azért megpróbálom feleleveníteni a legfontosabb pillanatokat.


Utolsó pillanatban alakult úgy, hogy kijutok a fesztiválra és nem kell a jegy eladásával bajlódni. Egy jóbarátommal utaztunk ketten, egy tűzpiros sportkocsiban, felszerelve minden földi jósággal és partikellékkel. Végül este hét körül indultunk, a helyszín előtti utolsó állomásunkat pedig reggel tíz körül értük el. Ezen az utolsó benzinkúton, fullra tankolva a gépet, a hátralevő út biztos ismeretében, eufóriától részegen üvöltve és csikorgó kerekekkel startoltunk, mire tíz méterre tőlünk egy zöldesbarna-ruhás hivatalos személy kezdett el integetni felénk bőszen... Azt reméltük nincs gond, integettünk, gurultunk (azért lasstva) kifelé, balra még három rendőr, két kocsival, ők is integetnek, mi gurulunk tovább, persze már kiabáltak a végére és mi visszatolattunk...:) Igazoltatás, szétrámolás, felszerelés- és autócsekkolás gumikesztyűben. Közben álldogálás a döglesztő hőségben a napon, szigorúság és leszarással vegyes félelem. Szupertáskám titkos zsebében megbúvó kincstárunkig már nem jutottak el, hamarabb megunták talán. Így aztán ordas durva megúszás lett, visítottunk a kocsiban utána egy sort... :) :) :) A történethez hozzátartozik, hogy megérkezés után nem sokkal konstatáltuk, hogy a titkos táskából hiányzik az a csomagocska, amiben a tripek és némi MDMA volt... A fesztivál fele eltelt, mire egy lány véletlenül felfedezte az eltűnt csomagot - hátul, a kocsi ülése alatt hevert a kis tasak...

Érkezéskor egy hatalmas repülőtér mentén elterülő psy-camping látványa tárult fel, sátrak, zászlók, óriási mintás leplek, autók és sátrak végig a réten. Néhány helyről (szigorúan goa) zene szűrődik ki, táncolgató, hesszelő és sétálgató fiatalok mindenütt. Egy számomra eleddig többé-kevésbé idegen csapathoz csapódtam útitársam révén; ez a kis csapat évek óta lelkes FullMoon-látogató, így igazi rutinrókák társaságában élvezhettem a hét eseményeit. A kis csapat valójában a legfontosabb pozitv tényezővé nőtte ki magát, kiváló Psy-Katonák, egy pillanat erejéig sem éreztem magamat kívülállónak :) Ordas-spangli-hegyek, sör és egyéb szeszek, valamint némi gomba és trip itatta át a fesztivál hangulatomat.


Csütörtök este tizenegykor kezdődött az ünnepélyes megnyitó, ezt szépen átaludtam, de a hajnali kettőkor kezdő Electric Universe-re már beértem a gárdát, hogy aztán kifulladásig tomboljunk, hibátlan live act volt :)


Nyolcadikán, huszonhetedik és egyben eddigi legjobb szülinapom napján, egy egészséges egész tripre alapoztam a napomat, iszonyatos hőségben délután négykor Infected Mushroom live act, szabadtéren, psyheadek közt, hibátlan hangzással, Erez Netz élőben gitározott a zenére, leírhatatlan élmény volt minden másodperc :) :) :)


Második nap este átaludtam az Astral Projection-t és az Etnica-t, de állítólag nem maradtam le semmiről... GMS-re már eljutottam, de meg kell mondjam, csalódás volt... DepecheMode feldolgozásra értem a nagyszínpadhoz, már az is fájt és kiábrándított, de utána volt Paul van Dyk feldolgozás, a Requiem for a Dream film ZooYork nótájának psy verziója végleg elkergetett a környékről :)


Harmadik nap csodája és parája egyben Raja Ram és Atmos volt - külön helyszínen, egyszerre...:'( :'( Délután kettőkor kezdődött mindkettő, az Atmos egy kisebb színpadon, könnyedebb műsorral, Raja Ram tökéletes, vidám fullonnal ösztökélte a népet önfeledt táncolásra. :) Némi hezitálás után persze Raja Ram produkcióját választottam, nem bántam meg ;) . Astrix elmaradt este, mert lekéste a gépét vagy mifene, sebaj, már úgyis hallottam itthon nemrég, a Techno Windows-t meg ötször hallottam a hét során a nagyszínpadon, elég is volt :)


Utolsó nap délben kezdődött a jóság Shpongle DJ-settel, ezt élőben úgysem lehet szépen összeállítani, Raja Ram pedig okosan pakolgatta egymás után a darabokat, amiket el sem tudtam képzelni, hogyan szólhatnak gigászi hangrendszeren most déli tizenkettőkor full széttripezve élvezhettem, abszolút eggyéválás az Univerzummal... Ezek után már estig hibátlan volt a zene a nagyszínpadnál, Tristan, Z-Man, Zorba és 1200 Mics Live zárta a napot (igen, gumigitár!!! VÉGIG!! :) , zárásig táncolás-szívás-gomba :) Éjféltől a nagyszínpad csendbe borult és én is lepihentem lassan.

Olyan most itthon lenni, mint kiskoromban a legjobb nyári táborozás után... Vissza akarok menni, és még jópár nappalt és éjszakát áttáncolni... Legközelebb viszek bringát, az hiányzott egyedül :)


:) Sosem veszem le a karszalagomat :)


FullMoon