2007. március 23., péntek

Bicikliző alkalmazottakkal harcol a Google a környezetért


A cég összes alkalmazottja Európa-, Közel-Kelet- és Afrika-szerte egy Google biciklit kap ajándékba, hogy így tartsák fitten magukat, és hogy kivegyék a részüket a helyi környezetvédelemből.

A kerékpárt, amely Holger Mexer - az első német Googler - agyszüleménye, tegnap mutatták be a londoni St. James parkban. A biciklik különböző kivitelben állnak rendelkezésre a női- és férfi túrabicikliktől kezdve a városi bicikliken át az összecsukható darabokig. Sőt, hozzáillő bukósisakok, láthatósági mellények, első és hátsó lámpák és zárak is járnak a masinákhoz.

"Arra törekszünk, hogy ne csak a felhasználókra koncentráló technológiáinkat, hanem az alkalmazottainknak járó kedvezményeket is fejlesszük" - mondta Liane Hornsey, a Google Európa, Közel-Kelet és Afrika térségéért felelős emberi erőforrás igazgatója. Ezek a kerékpárok hozzájárulnak ahhoz, hogy az európai, közel-keleti és afrikai térség Google dolgozói fittek és egészségesek legyenek, jobban megismerjék a városukat, és csökkentsék a káros környezeti hatásokat, amelyek a munkába való közlekedéssel járnak.

A kerékpárokat a Raleigh Europe gyártotta, és minden jelenlegi európai, közel-keleti és afrikai Google alkalmazott számára elérhető.

[ forrás: hvg.hu]