2008. május 4., vasárnap

Kerékpáros város lehet Budapestből?

"Ha közlekedett már biciklivel Budapesten, tudja, hogy szinte sehová sem tudja szabályosan lelakatolni járművét. A népszerűbb célpontok közelében így gyakran fürtökben lógnak a biciklik a közlekedési táblák oszlopain, kerítésen, rácsokon. A keskeny járdák miatt a legtöbb helyen csak az út szélén lehetne kerékpártárolót kialakítani, ha Budapesten nem lenne szent az autó és annak parkolóhelye. A Hajtás Pajtás tabudöntő akciója meglepő fordulatot hozott: a hetedik kerület is csatlakozott a civil mozgalomhoz.

Különös, kerékpárosszempontból szinte meseszerű történet bontakozik ki a hetedik kerületben egy biciklitároló elhelyezése körül. A scifibe illő végkifejlett ismertetése előtt vegyük végig az előzményeket."

"A polgármester elmondta, hogy az összesen nagyjából 300 bicikli befogadására alkalmas tárolók egy nagyobb terv részei. Hunvald ugyanis nyugat-európai mintára kerékpárkölcsönző rendszert indítana be. A többek közt Párizsban és Lyonban működő rendszerről a napokban kap egy tanulmányt, amelynek alapján javasolni fogja a fővárosnak és a többi kerületnek az összefogást."

Az infected.hu szerkesztőségének egyik tagja támogatja Párizs további klónozását - száz éve jó ötlet volt leplezetlenül leklónozni a várost - ne álljunk meg - most ideje továbblépni, és klónozni a kortárs modern közlekedési rendszereket is.

Teljes cikk: index.hu

Nincsenek megjegyzések: